tisdag 29 september 2015

barn...egna val..egna beslut!

Alla är vi ju olika. Alla barn är såklart olika. Men automatiskt så jämför man ju sej med andra mammor/familjer. Och det är bra att få goda råd av andra mammor/pappor om nåt som man har problem med med barnen...men annars tycker jag att man skall göra som man vill, på sitt sätt. Många tar så stor stress över "småsaker" som göra att dom bara blir trötta!

Man var ju såklart lite osäker i början med sitt första barn...kan skratta åt sej själv nu efteråt också ibland då man tänker på vissa saker :-) Men ganska lugn har jag nog alltid varit. Sen när andra barnet kommer så går allt bara av sej själv och tredje hänger bara på...

Visst e de tungt ibland. Och jag har sagt att jag är hemma på vårdledigt just därför, för att årka och för att jag såklart vill och tycker att ett barn under 3 år int behöver va på dagis. Om man bara har möjlighet att vara hemma i 3år så tycker jag att man absolut skall vara det! Själv for jag ju och jobba då Tim var 1 och 1/2år, men han fick vara på samma dagis som Ted. Nu har han ju varit hemma med mej sen vi fick Cornelia. Klubben får han gå på 2 dagar i veckan. Det gick ju bra på dagis då, men inte skulle jag göra om det, kan inte tänka mej att föra Cornelia på sköt nu...nej, absolut inte! Jag bestämde genast att vara hemma tills hon blir 3år.. Vissa människor ser ju snett på en och kanske tycker att man borde fara och jobba...men låt dem göra det då..deras problem om dom har nåt problem med att jag är hemma med mina barn. Och hur många barn jag vill ha är också min sak..mitt val...punkt.

Jag har ju aldrig varit nån såndär som skulle sätta barnet i vagnen och kämpa 1/2 timme till en timme för att få barnet att somna...jag årka med nåt sånt, ser ingen mening i det heller, barnet får nog  "leka" en stund till...hen blir nog trött och somnar...hos oss har det aldrig i alla fall varit nåt problem. Men jag har inte haft så fastspikade sovtider heller, tycker att man ju måste följa barnet. Ibland kan Cornelia sova sin dagssömn kl.10 och ibland somnar hon först 12-13 tiden...det kan vara helt olik från dag till dag.

Eller har jag bara haft tur och fått så snälla och "lätta" barn? Kanske det, men jag tror ändå att det beror lite på hur man lär dem från början..

Man skall göra så som känns rätt, inte så som någon annan säger att man skall göra!! Tänk på det och ta hand om varandra och om alla underbara ungar som man kan bli så irriterade och trötta på...men som är det underbaraste och finaste och mest betydelsefulla i hela ditt liv  <3

Pussar & kramar.

-Carro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar