tisdag 29 september 2015


Känner att jag vill skriva mera. Skrev förra inlägget så fort och publicerade det utan att tänka...borde bara ha sparat det...men det får bli ett inlägg till nu då..lite fortsättning och kanske lite om nåt helt annat.

Nå, som då man hör föräldrar undra "gör jag fel eller rätt om jag gör si och om jag gör så"...altså jag förstår inte. Vad är rätt och vad är fel? vem bestämmer det då? Gör jag fel om jag låter min 4-åring sova mellan oss? NEJ! Om föräldrarna inte har nåt emot det så varför skulle det vara fel då??? Kan det skada barnet på nåt vis eller? Nå knappast! Finns nog mycket viktigare saker att fundera på tycker jag. Alla barn behöver närhet, trygghet, kärlek...

Vår minsting som blir 1år och 9månader nu den sista september, så hon somnar varje kväll på en filt på vardagsrumsgolvet...bara att bära i säng! Inte tänker jag nu ta nån stress över att försöka få henne att börja somna i sin säng... Den är nog bredvid vår säng, så sen om hon vaknar på natten så lyfter jag henne i vår säng! Så det så. Jag måste få sova, årkar inte alls annars. Jag börjar inte göra nåt extra nattetid.

Gör så som det känns rätt, gör så som du/ni vill som föräldrar. Gör så som passar barnet, det är väl ändå barnets bästa vi försöker se på. Man känner väl själv efter om det känns "rätt" eller "fel"... Och visst, alla gör vi väl kanske våra misstag ibland..då måste man bara försöka rätta till det så fort som möjligt! Det är väl inte så farligt att göra fel heller...varför är vi så rädda för det? Inte gör det nåt bara man försöker rätta till saken om det går..

Men 4-åringen och 6-åringen går det ju bra..om jag känner att jag har betett mej dåligt eller gjort fel så pratar jag med dem, försöker förklara och säger förlåt. Det är ju så dom lär sej att alla gör fel och misstag ibland, även vuxna.

Cornelia börjar bli sån härlig ålder också...skriker, hoppar, stampar och slänger sej då hon inte får som hon vill!! :-) men jag är van...så jag reagerar inte så mycket...försöker trösta..efter en stund får man oftast det..

Okej..tror att det får räcka nu... :-)

Gymmet ikväll, yes :-) Far kanske på morgonträning på lördag också. Försöker variera..träna övrekroppen och nedrekroppen...ibland börjar jag med att gå på löpbandet 15 minuter, sen ro 15minuter, sen cykla 15 min och sist träna armar/mage 15 min...brukar bli ca.1h träning, men ibland mindre och ibland en halv timme längre...det där känner man nog då man tränar, hur man årkar...det beror på så många saker..hur man sovit natten före, vad man gjort under dagen och sånt..

Först i början då jag började träna skaffade jag mej en löpmatta hit hem och höll på typ 5 kvällar i veckan...men det var nog för mycket för mej, 2 dagar i veckan har visat sej vara riktigt passligt. Slipper lite hemifrån :-) Det känns bra i kroppen...och jag årkar med annat också. Självklart tänker jag på vad jag äter...

Ja, idag blir det inte så mycket speciellt. Nu skall jag koka kaffe. Tim for med sin fammo och leka lite. Ted är på förskolan, men kommer snart hem...

Fyndade en Desigual väska på loppis som jag skall hämta idag också :-D Hittade en klänning av det märket för 5€ på loppis för en tid sen och nu är jag helt tokig i dessa snygga kläder och väskor...allt är inte i min smak, men det finns mycket fint. Speciellt. Ganska dyrt...för 5€ så hade jag nog otroligt tur bara...men men...försöker hitta på loppis...rea...man måste unna sej själv något ibland också, glöm inte det! ;-)

Tänkte nästan glömma, här är tanten och gubben i nya dockis:

                                                     baren
                                                      Testade göra en spis..
 Bilden är fel svängd, men ni ser i alla fall..


Blev väl si sådär...helt ok för att vara den första jag gjort.


Inte vet jag nu vad detta blev för ett inlägg nu heller...kanske helt onödigt..eller kanske nåt bra i allafall...inte vet jag...det blev som det blev.

Hej svejs!

-Carro.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar