måndag 12 oktober 2015

Om barnkläder och skor..

Drog fram symaskinen i mårsse...inte varje dag den är framme nuförtiden...fast man är utbildad klädsömmare :-D Men ibland är den nog bra att ha...utbildningen och symaskinen också förståss :-) Köpte på huutonet ett par Marakattimarssi byxhalare till lilltjejen, men dom var så breda nertill så jag sydde dit muddar istället, och dom är storlek 98, så nu passar dom länge innan dom blir små...lite smart måste man ju vara..haha :)

                                                            Knackorv smakar också :)


Oj, kom bara att tänka på, då jag nu alltid försöker köpa lite större kläder och så...att snälla människor, ha inte för småa skor på era små söta barns fötter, förstör dem inte!!! Skorna skall vara 1-2cm större än foten...

På barnskospecielisten.se står en tabell såhär:

Kängor 1,5-2cm
vinterstövlar 1,5-2cm
finskor 1cm
förstagåskor 1,5cm

Fanns nog om sandaler och mockasiner och såna också...men i regel gäller det där..barns fötter växer ju ganska fort så köper man nya och är osäker så skulle jag nog köpa (1,5) -2cm större.


Jaa...här blir det inte så mycket speciellt idag, Ted sov nästan hela kvällen igår, han mår lite bättre nu, men får se, blir väl sjukare mot kvällen igen.. Tycker att det ofta är så med barnen.. Kan faktist vara så för en själv också. Hade faktist lite ont i halsen på kvällen så jag drack en finrexin.

Var uppe på vinden en dag och gick genom vad vi hade för vinterkläder till ungarna... Hade glömt att jag handlat våren 2014 på rea en halare åt Cornelia..det var ju bra :-) Märket är Hulabalu. Har ingen erfarenhet av det märket...har alltid kört med H&M:s halare och varit såååå nöjd, hållbara och bra pris. Köpte en ny till Ted nu också därifrån. Tim har använt samma halare, 2 vintrar har dom hållit hur bra som helst och skulle säkert hålla åtminstone en vinter till. Nå, det blir ju inte så kalla vintrar mer heller...tycker att det är onödigt att börja köpa nån halare som skall hålla såna minusgrader som det inte äns blir här och betala 100-150€ eller t.o.m mer för en vinterhalare! E:s mamma köpte jacka och byxor till Ted av märket Peuhu och dräkten kändes varm, tjock och skön...tror den är riktigt bra..hade kostat runt 20€ :-D Kommer nu inte alls ihåg vad jag betalade för den här Hulabalu halaren...men kanske 20-30€ skulle jag tippa.. Den känns jätteskön och värkar att vara bra kvalitet, men vi får se då vintern kommer.. Helt fin är den ju också. Man behöver väl inte ha samma som alla andra.. Och jag är nog inte så kräsen och "fin i kanten" :)
 Sånahär Reima skor blev det till pojkarna (helsvarta till Ted) Har bara ett par begagnade Kuoma och ett par begagnade Viking till Cornelia...men tror att dom får duga..


Får se då när vintern kommer...men det är bra att vara förberedd!

Jahapp...finns det nåt mer att tillägga..säkert massor..brukar komma på det sen då man avslutat och publicerat :-P

Nåmen, nu tror jag att det blir en butiksrunda...tror jag kör på latsidan idag och köper franskisar och fiskpinnar :-) Igår åt vi potatis och hönsstrimlor i sås...jag kokar nog för det mesta varje dag...men jag har nog leidon av det...borde gått kockutbildning!! :-)

Hej dåå!

-Carro/ en riktit duglig slarvmamma ;-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar