söndag 11 oktober 2015

slarvmorsa..

Måndag. Ny vecka. Ted skulle vara på förskolan måndag och tisdag, men han hostade så på morgonen och alla är vi lite snoriga här, så jag har honom hemma. Dom har höstlov Onsdag, torsdag och fredag, så det blir en hel ledig vecka här nu då att hitta på nåt. Ted älskar att rita, så det blir några teckningar :) Se på film...försöka spela nåt spel..

Haha...vi har super sällan spelat nåt spel, det har varit så svårt med Tim hittills och Cornelia kommer ju och river och "förstör". Ted har spelat hos mommo eller fammo. Men nu spelade jag memori med pojkarna en kväll då C somnade tidigt...och det gick riktigt bra, Tim lydde reglerna och var på bra humör. Ett par gånger sprang han till soffan och var lite sur...men kom nog tillbaka då det var hans tur :D Vi har inte nå tv-spel ännu..

Nu kommer jag pånytt att tänka på det här med att vara en "supermamma" eller en "slarvmamma" man tycks bli satt i en grupp...enligt det att jag inte spelar spel med mina barn, köper färdiga matburkar för att jag inte årkar koka själv (har inget intresse heller), är ute alldeles för lite, läser alldeles för sällan böcker, vi ser på mycket tv och film...så jag hör antagligen till "slarvmorsa"...men det kan jag gott göra..för jag vet precis hur bra mamma jag är själv!!

Läste just i en blogg, att skall vi mammor inte hålla ihop? skall vi inte stötta varandra? Är vi inte som systrar?

Förr då man inte själv hade barn var det så lätt att tycka till om mammor...men sen då man fick själv barn så började man förstå...

Jag handlade på prisma en dag och framför mej var i kassan en mamma med 2 pojkar och den mindre pojken var kanske 3-4år...han var väl lite trött och bråkig, mamman sa högt flera gånger att "Nyt lopetat" och "äidillä menee hermot"... jag såg ju hur folk tittade på henne...man kunde riktigt se hur vissa inte alls förstod... Men jag kan säga att jag gjorde det!! :-) Kanske därför jag handlar då Ted är på förskolan och Tim i klubben :-D Och jag kan ju inte tåla då jag ser ett bråkigt barn och föräldern ungefär viskar att "rauhotu nyt vähän"... Det kokar verkligen i mej då...så man skulle ha lust att gå och ta i den här förälden och "skaka" om hen lite...vakna! :)

Nej, jag är absolut ingen supermorsa, men jag är en bra mamma!

Tycker att alla som verkligen årkar koka egen barnmat, läsa enmassa sagor, vara ute flera timmar om dagen, pyssla, spela...o.s.v...är duktiga, jag hyllar verkligen er, ni är duktiga! Men kom inte och säga att jag inte är en bra mamma! Jag är som jag är och gör på mitt sätt. Och jag vill inte att alla nyblivna mammor skall tro att dom MÅSTE vara så...dom är bra mammor ändå!! Och kom ihåg att det är ingen jävla tävling. Precis som att det inte spelar nån roll vems barn kan cykla utan stödhjul då han är 5år och vems som inte kan...

Varje dag skall man koka mat, tvätta kläder...helst städa också...för annars ser det ju ut som ett bombnedslag..som hos oss :-) Men herregud..jag känner mej såååå obekväm då jag kommer in hos nån där allt är så välstädat och fint...någon enstaka leksak kanske ligger nånstans...eller så inte! Det är inte jag, så vill jag inte ha det. I vårt hus skall det synnas att vi är en familj, här bor barn, här får man leka och busa...rådda! Det får absolut inte vara smutsigt, det är en annan sak..men lite stökigt får det nog vara... Visst är det fint då man går in hos nån då det är snyggt och städat...men men..kanske jag satsar på det sen då barnen har flyttat...om jag vill ha det så då?! Jag tycker inte att det skulle vara kul om vi skulle ha det så fint med dyra möbler och så...man skulle hela tiden få vara på sin vakt och hålla på och säga att "aj aj, får inte göra så" "aj aj se efter så du inte skråmar bordet"...nej aldrig...ett stort jävla ALDRIG!

Oj, det blev text..hade inte alls planerat vad jag skulle skriva om..det bara flöt på nu igen..kul då det blir så. Jag läser sällan genom min text. Glömmer nästan vad jag skrev efter en stund.

Vi är ju alla olika...men ändå lika. Tycker att vi föräldrar skall hålla ihop, stötta varandra...vi vet alla att det inte alltid är så lätt att göra "rätt"... Jag tänkte nästan inte alls nämna det här med om ditt barn får äta socker eller inte...var och en med sitt...jag har mina åsikter, det har säkert du också...men vi håller dem för oss själva nu och gör så som vi tycker och vill. Försöker förstå och acceptera att vi alla har olika regler och olika sätt att lära och uppfostra våra barn. Vi skall ändå hålla samman och ta hand om varandra och inte lära barnen att det är nåt fel på någon för att hen inte är eller tycker likadant!!

Tack och hej. Ha en bra vecka alla. Trevligt höstlov! <3

-Carro.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar